Columns

Trouwen en geregistreerd partnerschap

Trouwen in 2018? Vanaf 1 januari 2018 ziet de hele wereld er ineens heel anders uit.

Volgens het huidige recht kennen we 2 systemen: het trouwen in gemeenschap van goederen of trouwen op huwelijkse voorwaarden. Als je niets regelt en je gaat voor 1 januari 2018 trouwen of een geregistreerd partnerschap aan dan is sprake van een gemeenschap van goederen. Dit betekent in principe dat alle bezittingen en alle schulden gezamenlijke eigendom zijn.

Coronaboete ondernemers

Het jaar 2020 zullen we met z’n allen niet snel vergeten. Het jaar was nog maar nauwelijks van start gegaan of we werden geconfronteerd met het uitbreken van de Corona-pandemie. Velen werden ziek of erger nog: er is een groot aantal overlijdensgevallen te betreuren.

Bedrijfsovername binnen familie

Naast het adviseren op het gebied van de heffingen door gemeentes hou ik mij in de dagelijkse praktijkuitoefening bezig met de advisering bij bedrijfsoverdrachten al dan niet binnen de familiesfeer. Wie kent ze vanuit de familie of kennissensfeer niet: grote ruzies ontstaan over geld.

Bedrijfsopvolging door familie

In het afgelopen jaar zegde ik u toe in mijn column aandacht te zullen besteden aan de bedrijfsopvolging. Door ontwikkelingen op het gebied van de Toeristenbelasting waarbij aanslagen zeer fors werden verlaagd heb ik eerst daar in een paar artikelen aandacht aan besteed en heb ik mijn toezegging noodgedwongen voor mij uit moeten schuiven. Belofte maakt echter schuld.

Transitievergoeding

Sinds 1 juli 2015 bestaat meer duidelijkheid over de vergoeding (de transitievergoeding) die je verschuldigd bent bij het beëindigen van de arbeidsovereenkomst van een werknemer. In de afgelopen weken werden wij in onze praktijk twee keer benaderd met de vraag hoe het nu zit indien de arbeidsovereenkomst van een werknemer gedeeltelijk wordt beëindigd.

Arbeidsrecht WAB

Je zult misschien denken: alweer? We hebben toch net - met invoering van de Wet Werk en Zekerheid per 1 juli 2015 - een ingrijpende wijziging van het arbeidsrecht gehad? Met beperking van de mogelijkheden om flexibele contracten aan te bieden, met invoering van een transitievergoeding bij einde van de arbeidsovereenkomst, met een verandering van het ontslagrecht, etc.

De laatste columns en recente zaken

Contact

  • De Willigen + partners BV
  • Koeweg 2, 9409 TP Loon
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Hans de Willigen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Fenny de Willigen
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Copyright© 2021 De Willigen + partners BV. Realisatie: Internetbureau Praes